Uvodna stran
Prizorišča
Glavni oder
Oder Rotovž
Park doživetij
Jazzlent
Večerov oder
Salon glasbenih umetnikov
Jurčkov oder
Sodni stolp
Ulično gledališče
Naskov dvorec
Mladinin oder
Folkart
SNG Maribor
Klub KGB
KMŠ oder
Cantante Cafe
Samsara
Ostala prizorišča
Spremljevalni program
Program
Foto - Video
Informacije
Spremembe, novice
Vstopnice
Moj Lent
Pokrovitelji

SPREMLJEVALNI PROGRAM



KIT KIBLA, GLAVNI TRG 14
V času Festivala Lent bodo na letnem vrtu pred Rotovško hišo atmosfero zapolnjevali DJ-ji od 19. ure naprej:
- DJ Rocca, 23. 6.
- DJ Splinter, 24. 6.
- DJ Nevihta 25. 6.
- DJ Lajči 29. 6.
- DJ Supreme.FM 30. 6. (after party v MMC Kibla), Urbano pleme (logo)
- DJ Tadi Touch & DJ Loco, 7. 7.


MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9
- Kibar, 25. 6., ob 20.00 otvoritev razstave študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo NTF iz Ljubljane v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem v Mariboru, na temo bogate oblačilne zbirke (na ogled do 9. 7. 2007).
- Kibela, razstava akademskega slikarja Aleksija Kobala, vsak dan od 9.00 do 22.00 (na ogled do 9. 7. 2007).


Festival ATTACCA
- Za ljubitelje zborovske glasbe in tiste, ki bodo to morda postali
Nedelja, 24.6., ob 20.00, dvorana Union
FESTIVAL ATTACCA
Zbora Piedmont choir iz San Francisca (ZDA ) in Carmina Slovenica
Spored: Dela ameriških in slovenskih skladateljev ter skladbe mednarodnega projekta Songbridge

Na koncertu, ki ga bosta zbora projektno pripravila na delavnicah v Grožnjanu (Hrvaška) bodo predstavljena dela ameriških in slovenskih skladateljev, ter skladbe mednarodnega projekta Songbridge. Ponovitve projekta bodo v muzeju v Kostanjevici, v Poreški Baziliki ter jeseni 2007 v San Franciscu in Los Angelesu.
Cena vstopnic: 5 €
Informacije in prodaja vstopnic: Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor, kneza Koclja 9


MLADINSKI KULTURNI CENTER MARIBOR, Ljubljanska ul. 4, 2000 Maribor

20. 6. – 7. 7. - Galerija Media Nox, Židovska 12
VABLJENI MLADI
Skupinska razstava del mladih umetnikov Vabljeni mladi, ki so se odzvali javnemu natečaju MKC Maribor in DLUM in Fotogalerija Stolp Maribor.
Odprto vsak delovnik med 10.00- 13.00 in med 15.00-19.00 in ob sobotah med 10.00 in 13.00

14. 6. – 30. 6.
ZGODOVINA MALO DRUGAČE
Razstave stripov, ki jo III. gimnazija Maribor v sodelovanju z MKC Maribor in je rezultat ustvarjalnega dela dijakov v okviru projekta Stripi - zgodovina malo drugače.
Razstava bo na ogled v Kulturnem Inkubatorju, na Koroški c. 18 v Mariboru, vsak delovnik med 10.00 in 15.00 uro.

21. 6. - 6. 7.
ANTON MANABE
Razstava avstrijsko-japonskega umetnika Anton Manabe. Posebnost njegovega ustvarjalnega opusa, ki ga tvorijo pretežno lesorezi in lesene plastike, so dela iz t.i. serije »Kobu«. Sestavljajo jo nekaj centimetrov veliki kipci, narejeni iz olesenelih, v japonskem hribovju najdenih rastlin.
Razstava bo na ogled v Sinagogi, na Židovski ulici 4, vsak delovnik med 8.00 in 14.00 uro.
(fotografija)

Petek, 29. 6., 12.00 - 18.00, Grajski trg
AKCIJA STRPNOSTI
Namen javne ulične prireditve je promocija strpnosti, razširjanje ideje o človekovih pravicah brez razlikovanj, ozaveščenje javnosti o specifičnih problematikah in vzpodbujanje solidarnosti ter dialoga znotraj različnih družbenih skupin. Akcijo pripravlja skupina za istospolno-usmerjene mlade Lingsium, ki deluje pod okriljem MKC Maribor.
(fotografija)

Petek, 22. 6., ob 16.00, pred Galerijo Media Nox, Židovska 12
MAJHEN PREDALNIK IZ KARTONA (mentor Andraž Bobnar)
V delavnici bodo udeleženci ustvarjali majhen in izjemno uporaben predalnik za shranjevanje osebnih dragocenosti, nakita, ipd. Delavnica je brezplačna.

Sreda, 27. 6., ob 16.00, pred Galerijo Media Nox, Židovska 12
STILIZIRANE FIGURE - GLASBENIKI IZ LENTA (mentorja: Staše Slapnik, Darko Masnek)
Udeleženci bodo izdelovali stiliziranih figure iz kartona, časopisnega papirja, vreč in drugih materialov, ki bodo kaširani. Tema so na festivalu nastopajoči glasbeniki.
Razstava, scenska postavitev narejenih kipcev bo v Kulturnem Inkubatorju (od 2. 7. – 6. 7.)

Petek, 29. 6., ob 16.00, pred Galerijo Media Nox, Židovska 12
IZDELKI IZ KALUPOV; NEGATIVNO = POZITIVNO
UNIKATNE SVEČE ALI KIPCI
(mentor kipar Simon Macuh)
Udeleženci se bodo seznanili s posebno kiparsko tehniko ter se naučili drugačnega pogleda in dela z različnim materialom.
 Kalup in reproduciranje forme spadata v klasičen kiparski repertoar. Modeliranje iz plastičnega materiala (gline), ki je kot tak neobstojen. Zato podobo odlijemo v obstojnejši material (mavec, beton, vosek...). Skozi postopek ustvarimo mavčne ali voščene odlitke v obliki živali, srčka, dlani, naravnih ali abstraktnih oblik, ki jih polepšamo z barvami. Izdelane kipe bodo razstavljeni v galeriji. Delavnica je brezplačna.

Sreda, 4. 7., ob 16.00, pred Galerijo Media Nox, Židovska 12
USTVARJAJMO Z GLINO (mentorica Dragica Marinič)
Delavnica, v kateri bodo udeleženci ustvarjali unikatne glinene izdelke. Tehnike ustvarjanja so prilagojene za različne starosti otrok in mladostnikov. Izdelke iz gline bodo otroci po končani delavnici lahko odnesli domov. Delavnica je brezplačna.

Od 22. 6. do 7. 7., vsak torek, sreda, četrtek, od 12.00 do 15.00 - Kulturni Inkubator, Koroška cesta 18
AVDIO-STUDIJSKA DELAVNICA (vodja Jože Slaček)
Na delavnici se boste seznanili s terminologijo elementov avdio snemanja in zvočnega studia in spoznavali tehnične pripomočke. Spoznali bodo tudi osnutek načrta povezave najpomembnejših elementov avdio snemanja. Delavnica bo potekala skozi praktično skupinsko delo: izvedba snemanja različnih zvokov na večkanalni zapisovalec zvoka, začetek računalniške obdelave posnetega zvočnega gradiva, oblikovanje zvoka, spoznavanje različnih efektov za dodelavo, predelavo in nadgradnjo zvoka, izdelava zvočne matrice.
Info in prijave: 02 250 03 22
(Foto)

Prijave in informacije 02 300 29 94 (Jasmina Založnik), e-pošta: mkc.maribor@guest.arnes.si


UMETNOSTNA GALERIJA MARIBOR, Strossmayerjeva 6

STANISLAVA VAUDA BENČEVIČ
Sonce na krilih metulja, kostumsko-glasbena instalacija
6. VII. – 23. VIII., otvoritev: petek, 6. VII., ob 19.00

Markantne kovinske obleke-skulpture umetnica obredno oživlja z vokalom, gibom, lučjo, glasbo, besedo, živo naravo… Pri tem nastaja zgodba srca. Zgodba o sožitju hladnega s toplim, teme s svetlobo in dobrega z zlim, da bi v kovinsko hladnem svetu začutili toplino sonca na krilih metulja. Kostumografsko-scenografska postavitev nas popelje v svet inscenirane narave, očitnih nasprotij in velike harmonije. Vabljeni na potep po čudežni pokrajini!
Posebna gostja otvoritvenega večera bo svetovno znana violinistka Anja Bukovec, ki bo glasbeno otvorila razstavo.
Pod fotografijami je napis:
Stanislava Vauda Benčevič, Sonce na krilih metulja, 2006-2007

LETA POTOVANJ
Jan Oeltjen slike, akvareli

16. VI. - 16. VII.
Razstava obsega 70 oljnih slik in akvarelov, nastalih v času med 1904 in 1940, ko je v Nemčiji rojen slikar Jan Oeltjen bil še razpet med rojstnim Jaderbergom in Halozami ter Ptujem, kamor ga je "pripeljala" poroka s kiparko Elso Kazimir. Razstavljena dela prihajajo iz nemških muzejev in privatnih zbirk ter bodo v Sloveniji na ogled prvič. Razstavo spremlja 20 minutni dokumentarec, posnet na Oldenburškem avtorice Vande Brvar.


POLNOČNI KLUB (snemanje oddaj RTVSLO)
Sobota, 23. 6.
Židovski trg, ob 21.30 – MARIBOR, MOJE MESTO, voditeljica Danica Lorenčič
Židovski trg, ob 23.00 – SLAVNI ŠTAJERCI V SVETU – voditeljica Vida Petrovčič

Nedelja, 24. 6.
Židovski trg, ob 21.30 – NENAVADNE OBRTI – voditeljica Jolanda Kolar Balmazovič
Terasa TA Galileo, ob 23.00 – VEČNA TEKMECA – voditelj Aleksander Čolnik


VINAGOVA KLET SE PREDSTAVI

Vinag, d.d. bo v okviru spremljevalnih prireditev Festivala Lent 2007 odprl svoja vrata vinske kleti in jo obiskovalcem z veseljem predstavil. Pod mariborskimi ulicami v središču mesta se razprostira ena izmed največjih klasičnih vinskih kleti v srednji Evropi. V njenih 2,5 kilometra dolgih podzemnih predorih in tunelih se nahajajo leseni sodi, betonske cisterne in sodobne inox cisterne. Zelo bogat je tudi Vinagov vinski arhiv, v katerem zori 250.000 steklenic vina od letnika 1946 naprej.
Za obiskovalce bomo odprli vrata vinske kleti: v torek 26.6.2007, in v četrtek 28.06.2007, ob 17. uri. Vljudno vabljeni! Po končanem ogledu vam bomo postregli s kozarcem dobre vinske kapljice.


SLOVENIAROF (SlovEniarof)
6., 7. 7.
KULTURNI CENTER PEKARNA

SLOVENIAROF je divje zabavna in odbita mešanica luna parka preteklosti in prihodnosti, parodičnih predelav piratskih video iger, ne(o)brzdanih karaok, čudaštev in odbitih družabnih iger z mehiškim wrestlingom vred. Zabava brez meja!
Luna park je zaključek 10 dnevnih delavnic v KC Pekarna, na katerih sodelujejo izbrani slovenski in tuji prostovoljci, programerji in umetniki pod vodstvom francoske skupine Eniarof.
Eden izmed vrhuncev bo Kabare radovednosti v dvorani Gustaf (6. julija, 23.00), s katerim nas bodo pošasti francoske fundacije "demalfaiteurs" popeljale skozi njihovo čudaško vesolje, začinjeno z eklektično elektro DJ zakusko mojstrov iz Velike Britanije ter Francije in njihovo impresivno scenografijo...
www.eniarof.com; demalfaiteurs.free.fr

Projekt je nastal v sodelovanju z Eniarof Collective (Paris), La vitrine Collective (Maribor), M2F ( Aix-en-Provence), OTTO-Prod Association ( Paris) in Pekarno Magdalenske mreže (Maribor).


VIŠJA STROKOVNA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM MARIBOR
Zagrebška cesta 18, 2000 Maribor, www.vs-gt.mb.edus.si, e-pošta: uprava@vs-gt.mb.edus.si .

Vodenje in delo na prizorišču za VIP goste Festivala Lent je le ena izmed številnih prireditev, ki se jih udeležujejo naši študenti in s tem pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje, ki jih s tem postavljajo med odlične kandidate za gostinsko-turistična podjetja, usmerjena v kakovost in strokovnost. Težko dosegljivi uspehi izjemnih študentov na domačih in mednarodnih tekmovanjih dokazujejo, da se lahko primerjamo z najbolj priznanimi evropskimi hotelskimi oziroma gostinsko-turističnimi šolami. Dodaten poudarek dajemo povezovanju z gospodarstvom, zato organiziramo izobraževalne tečaje, javne prireditve in zagotavljamo praktično izobraževanje za študente v podjetjih. Naš cilj je izboljšanje enogastronomske kulture študentov in tudi širšega okolja.


Samo DOBRO med Festivalom Lent 2007
Kaj: izborna VINA, domiseln FINGERFOOD, samosvoji SLADOLEDI & dober RITEM!
Kdaj: skoraj vsak dan ob vsakem vremenu med Festivalom Lent 2007!
Kje: na različnih mariborskih eminentnih lokacijah (Grajski, Slomškov, Židovski trg…!
Ideja, organizacija, izvedba: Samo DOBRO & Co.